Woning kopen Barsingerhorn

Wil je een woning kopen in Barsingerhorn? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien tref je hier een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 20.988 huizen (69,9% koop, 29,4% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €302.564. Op deze informatieve website check je het woningaanbod in Barsingerhorn, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €223.000, de doorsnee verkoopprijs is €302.564.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsBarsingerhorn
Postcode1768
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Barsingerhorn juni 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het woningaanbod Haringhuizen, Wieringerwerf, Kolhorn, Wieringerwaard of Breezand.

woning-te-koop-barsingerhorn

Appartementen te koop Barsingerhorn

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Barsingerhorn

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 & 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en 2700 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Barsingerhorn is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 – 126 m2.
 • Schatting: er wordt 2830 kWh elektra en 1230 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Barsingerhorn

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3090 kWh stroom en 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3800 stroom (kWh) + 1820 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Barsingerhorn

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Barsingerhorn Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Barsingerhorn

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Barsingerhorn en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Barsingerhorn geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 & €2.700. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Barsingerhorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Barsingerhorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Barsingerhorn

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Barsingerhorn en net daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Barsingerhorn kopen?

In deze gemeente Hollands Kroon vinden we circa 20.988 huizen. Dit zijn 18.841 (69,9%) koophuizen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €223.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €302.564. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Barsingerhorn. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Barsingerhorn?

Een woonhuis in Hollands Kroon kent een gem. verbruik van 1340 m3 per jaar aan gas en 3060 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 per jaar aan gas en 1980 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1820 kuub aardgas en 3800 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Barsingerhorn passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Barsingerhorn?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 48.432 mensen in 21.042 huishoudens. Er wonen 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 gezinnen zonder kinderen en 7.404 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Barsingerhorn?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Barsingerhorn plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 1768.

Plaats een reactie