Woning kopen Wieringerwerf

Jouw volgende woning kopen in Wieringerwerf? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 20.988 huizen (69,9% koop, 29,4% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €302.564. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Wieringerwerf, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €223.000, de basis verkoopprijs is €302.564.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsWieringerwerf
Postcode1771
Netnummer0227 (+31227)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Wieringerwerf mei 2024

In deze lijst check je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijsen extra details als woninglabel en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Kreileroord, Slootdorp, Haringhuizen, Barsingerhorn & Kolhorn.

woning-te-koop-wieringerwerf

Appartementen te koop Wieringerwerf

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en tevens 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Wieringerwerf

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas & 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Wieringerwerf is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 en 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2830 kWh elektra en 1230 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Wieringerwerf

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 – 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3090 kWh elektriciteit & 1320 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3800 stroom (kWh) + 1820 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Wieringerwerf

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wieringerwerf Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Wieringerwerf

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Wieringerwerf en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Wieringerwerf geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 en €2.850. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Wieringerwerf.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wieringerwerf. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Wieringerwerf

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wieringerwerf en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Wieringerwerf kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hollands Kroon zijn er ruim 20.988 woningen. Je vindt hier circa 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €223.000 en de gem. marktprijs is €302.564. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wieringerwerf. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wieringerwerf?

Een woonobject in Hollands Kroon gebruikt gemiddeld 1340 m3 per jaar aan gas en 3060 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (760 kuub aardgas en 1980 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3800 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Wieringerwerf passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Wieringerwerf?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 48.432 inwoners in 21.042 huishoudens. Het gaat om 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 huishoudens zonder kinderen en 7.404 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Wieringerwerf?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Wieringerwerf zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 1770, 1771.

Plaats een reactie