Woning kopen Haringhuizen

Een woning kopen in Haringhuizen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.988 woningen (69,9% koop, 29,4% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €302.564. Op deze informatieve website blader je door het laatste woningaanbod in Haringhuizen, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €223.000, de gemiddelde transactieprijs is €302.564.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, natuurgebieden, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsHaringhuizen
Postcode1769
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Haringhuizen juni 2024

Hieronder tref je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel en parkeeropties. Neem contact op met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het woningaanbod Wieringerwerf, Kreileroord, Barsingerhorn, Kolhorn of Wieringerwaard.

woning-te-koop-haringhuizen

Een appartement kopen in Haringhuizen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 98 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 760 m3 gas en gem. 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Haringhuizen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en doorgaans 2700 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Haringhuizen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2830 kWh elektriciteit & 1230 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Haringhuizen

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 – 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3090 kWh elektriciteit + 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3800 elektra (kWh) & 1820 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Haringhuizen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Haringhuizen zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Haringhuizen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Haringhuizen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Haringhuizen geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 & €2.850. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Haringhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haringhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Haringhuizen

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Haringhuizen en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Haringhuizen kopen?

In en rondom de gemeente Hollands Kroon zijn er 20.988 woningen. Het gaat daarbij om 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €223.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €302.564. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haringhuizen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Haringhuizen?

Een woonobject in Hollands Kroon gebruikt gemiddeld 1340 m3 aan gas en 3060 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 kuub gas p/jaar en 1980 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1820 kuub gas en 3800 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Haringhuizen passen duurzame oplossingen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Haringhuizen?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 48.432 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.042 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 huishoudens zonder kinderen en 7.404 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Haringhuizen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Haringhuizen bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 1769.

Plaats een reactie