Woning kopen Lutjewinkel

Van plan om een woning te kopen in Lutjewinkel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. In de regio zijn er allerhande voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.988 huizen (69,9% koophuis, 29,4% huurwoning). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €302.564. Op deze informatieve website bekijk je het actuele woningaanbod in Lutjewinkel, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €223.000, de gemiddelde prijs van een woning is €302.564.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, winkels, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsLutjewinkel
Postcode1732
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Lutjewinkel mei 2024

Hieronder tref je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen andere eigenschappen zoals verwarming en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Winkel, Oudkarspel of Noord-Scharwoude.

woning-te-koop-lutjewinkel

Een appartement kopen in Lutjewinkel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 760 m3 gas en gem. 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Lutjewinkel

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 121 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas + 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Lutjewinkel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 & 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2830 kWh elektriciteit en 1230 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Lutjewinkel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 & 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3090 kWh elektra + 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3800 elektra (kWh) & 1820 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Lutjewinkel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lutjewinkel Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Lutjewinkel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tref je adressen van taxatie experts en makelaars in Lutjewinkel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Lutjewinkel geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.650 en €3.000. In het schema hier check je adressen van financieel adviseurs in Lutjewinkel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lutjewinkel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Lutjewinkel

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Lutjewinkel en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Lutjewinkel kopen?

In de buurt van de gemeente Hollands Kroon zijn er ruim 20.988 huizen. Er zijn 18.841 (69,9%) koophuizen en 2.147 (29,4%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 133 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €223.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €302.564. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lutjewinkel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Lutjewinkel?

Een woonobject in Hollands Kroon heeft een verbruik van gemiddeld 1340 m3 aan gas en 3060 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (760 kuub gas p/jaar en 1980 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1820 kuub aardgas en 3800 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Lutjewinkel passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Lutjewinkel?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 48.432 personen in 21.042 huishoudens. Hier wonen 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 families zonder kinderen en 7.404 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Lutjewinkel?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Lutjewinkel plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.hollandskroon.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 1732.

Plaats een reactie