Woning kopen Nieuwe Niedorp

Wil je een woning kopen in Nieuwe Niedorp? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt bestaan er uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.988 woningen (69,9% koophuis, 29,4% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €302.564. Op dit woningportaal check je het recente woningaanbod in Nieuwe Niedorp, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €223.000, de gemiddelde transactieprijs is €302.564.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsNieuwe Niedorp
Postcode1733
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Nieuwe Niedorp mei 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op ligging, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energieneutraal of aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Oude Niedorp, t Veld, Lutjewinkel, Winkel of Oudkarspel.

woning-te-koop-nieuwe-niedorp

Studio of appartement kopen in Nieuwe Niedorp

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en +/- 1980 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Nieuwe Niedorp

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en doorgaans 2700 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Nieuwe Niedorp is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 115 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2830 kWh stroom & 1230 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Nieuwe Niedorp

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 en 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3090 kWh elektra + 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 & 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3800 elektra (kWh) + 1820 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Nieuwe Niedorp

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Nieuwe Niedorp Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Nieuwe Niedorp

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Nieuwe Niedorp en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Nieuwe Niedorp geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 – €2.550. In de volgende weergave bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuwe Niedorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwe Niedorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nieuwe Niedorp

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nieuwe Niedorp en direct omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Nieuwe Niedorp kopen?

In en rondom de gemeente Hollands Kroon zijn er ruim 20.988 huizen. We maken onderscheid tussen 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €223.000 en de gem. marktprijs is €302.564. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwe Niedorp. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Nieuwe Niedorp?

Een huishouden in Hollands Kroon verbruikt gemiddeld 1340 kuub gas p/jaar en 3060 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (760 m3 gas en 1980 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1820 kuub gas en 3800 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Nieuwe Niedorp passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Nieuwe Niedorp?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 48.432 mensen in 21.042 huishoudens. Hier wonen 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 gezinnen zonder kinderen en 7.404 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,28 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nieuwe Niedorp?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nieuwe Niedorp laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1733.

Plaats een reactie