Woning kopen Oude Niedorp

Jouw aanstaande woning kopen in Oude Niedorp? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 20.988 huizen (69,9% koop, 29,4% huur). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €302.564. Op dit huizenportaal check je het nieuwe woningaanbod in Oude Niedorp, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €302.564.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsOude Niedorp
Postcode1734
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Oude Niedorp mei 2024

In deze lijst bekijk je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in t Veld, Zijdewind, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel of Winkel.

woning-te-koop-oude-niedorp

Appartement kopen in Oude Niedorp

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en +/- 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Oude Niedorp

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en gem. 2700 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Oude Niedorp is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2830 kWh stroom + 1230 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Oude Niedorp

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3090 kWh stroom + 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3800 stroom (kWh) & 1820 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Oude Niedorp

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Oude Niedorp Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. Door middel van koopsom, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Oude Niedorp

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Oude Niedorp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Oude Niedorp helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €3.050. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Oude Niedorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oude Niedorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Oude Niedorp

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oude Niedorp en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oude Niedorp kopen?

In de buurt van de gemeente Hollands Kroon vind je ongeveer 20.988 huizen. Hierbij spreken we van 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 133 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €223.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €302.564. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oude Niedorp. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oude Niedorp?

Een woonobject in Hollands Kroon heeft een verbruik van gemiddeld 1340 kuub aardgas en 3060 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 aan gas en 1980 elektra (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3800 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Oude Niedorp passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oude Niedorp?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 48.432 personen in 21.042 verschillende gezinnen. Hier wonen 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 huishoudens zonder kinderen en 7.404 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,28 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Oude Niedorp?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oude Niedorp plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1734.

Plaats een reactie