Woning kopen t Veld

Een woning kopen in t Veld? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In de buurt vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 20.988 huizen (69,9% koophuis, 29,4% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €302.564. Op deze website check je het huidige woningaanbod in t Veld, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de gemiddelde verkoopprijs is €302.564.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Plaatst Veld
Postcode1735
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod t Veld mei 2024

Onderstaand bekijk je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Zijdewind, Waarland, Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp en Lutjewinkel.

woning-te-koop-t-veld

Appartement kopen in t Veld

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en 1980 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen t Veld

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 – 113 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in t Veld is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2830 kWh elektra + 1230 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen t Veld

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3090 kWh stroom & 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 en 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3800 stroom (kWh) + 1820 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in t Veld

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als het duidelijk is wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia kan je woningen te koop in t Veld Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in t Veld

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in t Veld en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in t Veld geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €2.800. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in t Veld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in t Veld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in t Veld

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in t Veld en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in t Veld kopen?

In de hele gemeente Hollands Kroon vinden we circa 20.988 woonhuizen. Dit zijn 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 133 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €223.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €302.564. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in t Veld. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in t Veld?

Een woonobject in Hollands Kroon verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 m3 per jaar aan gas en 3060 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (760 m3 gas en 1980 kWh elektra. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1820 kuub gas en 3800 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in t Veld passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in t Veld?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 48.432 mensen in 21.042 gezinnen. Dat betreffen 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 families zonder kinderen en 7.404 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Hierna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in t Veld?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in t Veld bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 1735.

Plaats een reactie