Woning kopen Zijdewind

Van plan om een woning te kopen in Zijdewind? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving zijn er diverse faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook vind je hier een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 20.988 woningen (69,9% koophuis, 29,4% huurwoningen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €302.564. Op dit woningportaal vind je het huidige woningaanbod in Zijdewind, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €223.000, de gemiddelde prijs van een woning is €302.564.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, sportclubs, natuurgebieden, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsZijdewind
Postcode1736
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Zijdewind juni 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijsen meer onderwerpen zoals zuinigheid en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Waarland, Sint Maarten, t Veld, Oude Niedorp en Nieuwe Niedorp.

woning-te-koop-zijdewind

Studio of appartement kopen in Zijdewind

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en tevens 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zijdewind

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 117 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en doorgaans 2700 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Zijdewind is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 – 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2830 kWh elektra & 1230 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Zijdewind

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3090 kWh stroom + 1320 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3800 elektra (kWh) en 1820 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Zijdewind

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zijdewind Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Zijdewind

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Zijdewind en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Zijdewind geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.650. In de volgende weergave vind je gegevens van financieel adviseurs in Zijdewind.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zijdewind. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Zijdewind

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Zijdewind en omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zijdewind kopen?

In en rondom de gemeente Hollands Kroon bestaan er circa 20.988 huizen. Dit zijn 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 133 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €223.000 en de gem. marktprijs is €302.564. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zijdewind. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zijdewind?

Een woning in Hollands Kroon kent een gem. verbruik van 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3060 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 m3 aan gas en 1980 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1820 m3 gas voor verwarming en warm water en 3800 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Zijdewind passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Zijdewind?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 48.432 mensen in 21.042 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 families zonder kinderen en 7.404 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zijdewind?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Zijdewind bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1736.

Plaats een reactie