Woning kopen Kolhorn

Een woning kopen in Kolhorn? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast ontdek je hier een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 20.988 woningen (69,9% koophuis, 29,4% huur). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €302.564. Op dit huizenplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Kolhorn, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €223.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €302.564.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsKolhorn
Postcode1767
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Kolhorn maart 2024

In deze lijst blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, liggingen relevante factoren als woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Barsingerhorn, Haringhuizen, Wieringerwaard, Breezand en Anna Paulowna.

woning-te-koop-kolhorn

Studio of appartement kopen in Kolhorn

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en daarbij 1980 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Kolhorn

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en tevens 2700 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Kolhorn is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2830 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kolhorn

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh stroom en 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3800 stroom (kWh) en 1820 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Kolhorn

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Kolhorn Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kolhorn

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Kolhorn en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Kolhorn geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 en €2.500. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Kolhorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kolhorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Kolhorn

Deze maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Kolhorn en daarbuiten. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Kolhorn kopen?

In de hele gemeente Hollands Kroon registreren wij 20.988 woningen. Het gaat daarbij om 18.841 (69,9%) koophuizen en 2.147 (29,4%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €223.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €302.564. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kolhorn. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Kolhorn?

Een woonhuis in Hollands Kroon gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 m3 per jaar aan gas en 3060 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (760 kuub gas en 1980 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1820 m3 gas en 3800 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Kolhorn passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Kolhorn?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 48.432 mensen die we kunnen onderverdelen in 21.042 huishoudens. Wat meer specifiek: 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 gezinnen zonder kinderen en 7.404 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kolhorn?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kolhorn bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 1767.

Plaats een reactie