Woning kopen Sint Maarten

Plannen om een woning te kopen in Sint Maarten? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 20.581 woningen (69,4% koopwoning, 29,7% huurhuizen). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €341.486. Op dit huizenplatform blader je door het laatste woningaanbod in Sint Maarten, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde woningprijs is €341.486.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsSint Maarten
Postcode1744
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)46.483
Aantal huishoudens20.548
Aantal huishoudens met kinderen6.949
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen20.581
Aantal koopwoningen17.208
Aantal huurwoningen3.373
Gemiddelde woonoppervlakte134 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€341.486
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2910 kWh

Woningaanbod Sint Maarten mei 2024

In deze lijst maak je kennis met alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het woningaanbod Dirkshorn, Tuitjenhorn, Waarland, Zijdewind & t Veld.

woning-te-koop-sint-maarten

Appartement kopen in Sint Maarten

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 750 m3 gas & 1960 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Sint Maarten

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 117 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1090 kuub gas en daarbij 2670 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Sint Maarten is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2740 kWh stroom & 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Sint Maarten

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 en 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3210 kWh elektriciteit & 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3760 elektriciteit (kWh) en 1820 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Sint Maarten

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Sint Maarten Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Sint Maarten

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Sint Maarten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Sint Maarten geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 & €2.650. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Sint Maarten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Maarten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Sint Maarten

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Sint Maarten en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Sint Maarten kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Schagen zijn er ruim 20.581 woonobjecten. Dit zijn 17.208 (69,4%) koopwoningen en 3.373 (29,7%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 134 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €..000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €341.486. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Maarten. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sint Maarten?

Een woonobject in Schagen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 kuub aardgas en 2910 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (750 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1960 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1820 kuub gas en 3760 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Sint Maarten passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Sint Maarten?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 46.483 mensen in 20.548 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.888 eenpersoonshuishoudens, 6.711 gezinnen zonder kinderen en 6.949 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Sint Maarten?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Sint Maarten laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.schagen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1744.

Plaats een reactie