Woning kopen Nieuweroord

Ga je een woning kopen in Nieuweroord? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de buurt heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 25.496 huizen (61,4% koopwoning, 37,8% huur). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €272.291. Op dit huizenplatform ontdek je het nieuwe woningaanbod in Nieuweroord, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €188.000, de gemiddelde woningprijs is €272.291.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsNieuweroord
Postcode7911
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)55.699
Aantal huishoudens24.351
Aantal huishoudens met kinderen8.406
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen25.496
Aantal koopwoningen18.931
Aantal huurwoningen6.565
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€188.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.291
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Nieuweroord april 2024

In onderstaande weergave ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieprestaties & en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Noordscheschut, Alteveer, Roswinkel, Zwartemeer & Klazienaveen.

woning-te-koop-nieuweroord

Eigen appartement kopen in Nieuweroord

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en 1840 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Nieuweroord

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas en tevens 2530 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nieuweroord is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2670 kWh elektriciteit & 1340 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nieuweroord

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3120 kWh elektra + 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3810 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Nieuweroord

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Nieuweroord Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering af te handelen. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Nieuweroord

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Nieuweroord en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Nieuweroord geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 & €3.250. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Nieuweroord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuweroord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Nieuweroord

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nieuweroord en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Nieuweroord kopen?

In en rondom de gemeente Hoogeveen bestaan er circa 25.496 woningen. Het gaat om 18.931 (61,4%) koopwoningen en 6.565 (37,8%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €188.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €272.291. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuweroord. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nieuweroord?

Een woonobject in Hoogeveen gebruikt gemiddeld 1280 m3 gas voor verwarming en warm water en 2710 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (800 kuub gas en 1840 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 kuub aardgas en 3810 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Nieuweroord passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Nieuweroord?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 55.699 personen in 24.351 huishoudens. Het gaat om 8.409 eenpersoonshuishoudens, 7.536 huishoudens zonder kinderen en 8.406 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nieuweroord?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Nieuweroord realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hoogeveen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7910, 7911, 7912.

Plaats een reactie