Woning kopen Broekhuizen

Jouw ideale woning kopen in Broekhuizen? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In de regio bestaan er diverse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 17.937 woningen (76% koop, 23,7% huurwoning). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €327.659. Op dit huizenplatform bekijk je het recente woningaanbod in Broekhuizen, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Er is een mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €263.000, de gemiddelde woningprijs is €327.659.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsBroekhuizen
Postcode5872
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Broekhuizen juni 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, liggingen meer onderwerpen zoals CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Tegelen, Steyl, Broekhuizenvorst, Swolgen & Tienray.

woning-te-koop-broekhuizen

Appartementen te koop Broekhuizen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas & 1950 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Broekhuizen

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 en 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en daarbij 2840 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Broekhuizen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh elektriciteit + 1270 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Broekhuizen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh elektriciteit en 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Broekhuizen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Broekhuizen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Broekhuizen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Broekhuizen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Broekhuizen helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €3.050. In de opsomming hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Broekhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Broekhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Broekhuizen

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Broekhuizen en net daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Broekhuizen kopen?

In en rondom de gemeente Horst aan de Maas vinden we circa 17.937 woonobjecten. Er zijn 15.857 (76%) koopwoningen en 2.080 (23,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 162 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €263.000 en de gem. verkoopprijs is €327.659. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Broekhuizen. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Broekhuizen?

Een huis in Horst aan de Maas verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 m3 aan gas en 3350 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (810 kuub gas p/jaar en 1950 kWh stroom. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1940 kuub aardgas en 4360 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Broekhuizen passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Broekhuizen?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 42.429 inwoners die we kunnen onderverdelen in 18.092 huishoudens. Het gaat om 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 gezinnen zonder kinderen en 6.380 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,31 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Broekhuizen?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Broekhuizen realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5872.

Plaats een reactie