Woning kopen Tienray

Jouw aanstaande woning kopen in Tienray? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de buurt heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 17.937 woningen (76% koophuis, 23,7% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €327.659. Op deze pagina check je het recente woningaanbod in Tienray, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €263.000, de gemiddelde prijs van een woning is €327.659.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, winkels, sportclubs, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsTienray
Postcode5865
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Tienray mei 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijsen meer onderwerpen zoals zuinigheid en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Swolgen, Broekhuizenvorst, Meerlo, Blitterswijck & Geijsteren.

woning-te-koop-tienray

Studio of appartement kopen in Tienray

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas en daarbij 1950 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Tienray

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 80 m2 – 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas + 2840 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Tienray is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 122 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh stroom en 1270 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Tienray

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 – 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh elektriciteit & 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Tienray

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij berekend heeft wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Tienray Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Tienray

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Tienray en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Tienray helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 – €2.950. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Tienray.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tienray. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Tienray

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Tienray en direct omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Tienray kopen?

In de buurt van de gemeente Horst aan de Maas vind je ongeveer 17.937 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 15.857 (76%) koophuizen en 2.080 (23,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 162 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €263.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €327.659. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tienray. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Tienray?

Een huis in Horst aan de Maas gebruikt gemiddeld 1440 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3350 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 per jaar aan gas en 1950 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1940 m3 aan gas en 4360 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Tienray passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Tienray?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 42.429 inwoners in 18.092 verschillende huishoudens. Dat betreffen 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 huishoudens zonder kinderen en 6.380 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,31 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Tienray?

In deze streek zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Tienray plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5865.

Plaats een reactie