Woning kopen Swolgen

Jouw aanstaande woning kopen in Swolgen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de omgeving zijn er verschillende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien kan je hier genieten van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 17.937 woningen (76% koophuis, 23,7% huurwoningen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €327.659. Op deze informatieve website ontdek je het beschikbare woningaanbod in Swolgen, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €263.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €327.659.
 • In de buurt vind je volop opties zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsSwolgen
Postcode5866
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Swolgen juni 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woningtype, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen die te koop staan in Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Tienray, Meerlo of Blitterswijck.

woning-te-koop-swolgen

Appartement kopen in Swolgen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas en daarbij 1950 kWh stroom.

Rijtjeshuis Swolgen

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1130 kuub gas en doorgaans 2840 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Swolgen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh stroom & 1270 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Swolgen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh elektra en 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 & 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4360 stroom (kWh) en 1940 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Swolgen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Swolgen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. A.d.h.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Swolgen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Swolgen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Swolgen geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 en €2.950. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Swolgen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Swolgen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Swolgen

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Swolgen en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Swolgen kopen?

In de hele gemeente Horst aan de Maas zijn er ruim 17.937 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 15.857 (76%) koopwoningen en 2.080 (23,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 162 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €263.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €327.659. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Swolgen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Swolgen?

Een woning in Horst aan de Maas verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 m3 gas voor verwarming en warm water en 3350 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1950 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub gas en 4360 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Swolgen passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Swolgen?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 42.429 inwoners die we kunnen onderverdelen in 18.092 verschillende gezinnen. Het gaat om 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 gezinnen zonder kinderen en 6.380 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Swolgen?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Swolgen bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5866.

Plaats een reactie