Woning kopen Broekhuizenvorst

Alles weten over woning kopen in Broekhuizenvorst? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In en rondom deze plek vind je voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast is er vlakbij een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 17.937 woningen (76% koop, 23,7% huur). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €327.659. Op deze website bekijk je het actuele woningaanbod in Broekhuizenvorst, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €263.000, de basis verkoopprijs is €327.659.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsBroekhuizenvorst
Postcode5871
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Broekhuizenvorst juni 2024

In ons overzicht verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van woningtype, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als CV-ketel & parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Broekhuizen, Tegelen, Swolgen, Tienray & Meerlo.

woning-te-koop-broekhuizenvorst

Studio of appartement kopen in Broekhuizenvorst

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas + 1950 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Broekhuizenvorst

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 – 118 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en gem. 2840 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Broekhuizenvorst is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 en 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Broekhuizenvorst

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 en 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektriciteit + 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Broekhuizenvorst

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Broekhuizenvorst Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Broekhuizenvorst

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Broekhuizenvorst en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Broekhuizenvorst geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €2.500. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in Broekhuizenvorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Broekhuizenvorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Broekhuizenvorst

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Broekhuizenvorst en omliggende plekken. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Broekhuizenvorst kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Horst aan de Maas zijn er 17.937 huizen. De verdeling is als volgt: 15.857 (76%) koopwoningen en 2.080 (23,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 162 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €263.000 en de gem. verkoopprijs is €327.659. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Broekhuizenvorst. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Broekhuizenvorst?

Een woning in Horst aan de Maas gebruikt gemiddeld 1440 kuub gas p/jaar en 3350 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 gas en 1950 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 aan gas en 4360 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Broekhuizenvorst passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Broekhuizenvorst?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 42.429 mensen in 18.092 verschillende gezinnen. Hier wonen 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 families zonder kinderen en 6.380 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Broekhuizenvorst?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Broekhuizenvorst zetten. Neem contact op met de gemeente (www.horstaandemaas.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 5871.

Plaats een reactie