Woning kopen Steyl

Een woning kopen in Steyl? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In de nabije buurt vind je diverse faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien ontdek je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 47.809 huizen (58,8% koopwoning, 41% huurwoning). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €304.030. Op deze informatieve website check je het actuele woningaanbod in Steyl, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €213.000, de gemiddelde verkoopprijs is €304.030.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, winkels, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenlo
PlaatsSteyl
Postcode5935
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)101.802
Aantal huishoudens47.964
Aantal huishoudens met kinderen14.910
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen47.809
Aantal koopwoningen32.837
Aantal huurwoningen14.972
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.030
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Steyl juni 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals CV-ketel & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Velden, Lomm, Tegelen, Broekhuizen & Broekhuizenvorst.

woning-te-koop-steyl

Studio of appartement kopen in Steyl

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en doorgaans 1970 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Steyl

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en gem. 2960 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Steyl is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3080 kWh stroom + 1350 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Steyl

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 kWh elektra + 1530 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4370 elektra (kWh) & 2060 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Steyl

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Steyl Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Steyl

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Steyl en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Steyl geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 – €3.100. In onderstaande lijst check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Steyl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Steyl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Steyl

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Steyl en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Steyl kopen?

In en rondom de gemeente Venlo zijn er 47.809 woonobjecten. Het gaat daarbij om 32.837 (58,8%) koopwoningen en 14.972 (41%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 129 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €213.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €304.030. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Steyl. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Steyl?

Een huishouden in Venlo verbruikt gemiddeld 1220 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2860 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1970 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (2060 m3 aan gas en 4370 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Steyl passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Steyl?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 101.802 mensen die we kunnen onderverdelen in 47.964 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 18.466 eenpersoonshuishoudens, 14.588 families zonder kinderen en 14.910 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,1 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Steyl?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Steyl bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.venlo.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5935.

Plaats een reactie