Woning kopen Tegelen

Plannen om een woning te kopen in Tegelen? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In deze levendige buurt heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 47.809 woningen (58,8% koopwoning, 41% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €304.030. Op deze pagina blader je door het huidige woningaanbod in Tegelen, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €213.000, de gemiddelde transactieprijs is €304.030.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenlo
PlaatsTegelen
Postcode5931
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)101.802
Aantal huishoudens47.964
Aantal huishoudens met kinderen14.910
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen47.809
Aantal koopwoningen32.837
Aantal huurwoningen14.972
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.030
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Tegelen april 2024

In het overzicht hieronder tref je alle huizen die te koop staan in april 2024. Kies op basis van woningtype, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel & de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Steyl, Velden, Broekhuizen, Broekhuizenvorst en Swolgen.

woning-te-koop-tegelen

Aanbod appartement kopen in Tegelen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en daarbij 1970 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Tegelen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en tevens 2960 kWh stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Tegelen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3080 kWh elektra en 1350 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Tegelen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh stroom & 1530 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4370 stroom (kWh) en 2060 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Tegelen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Tegelen zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Tegelen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Tegelen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Tegelen geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 & €3.100. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Tegelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tegelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Tegelen

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Tegelen en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Tegelen kopen?

In en rondom de gemeente Venlo vinden we circa 47.809 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 32.837 (58,8%) koophuizen en 14.972 (41%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 129 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €213.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €304.030. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tegelen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Tegelen?

Een woning in Venlo verbruikt gemiddeld 1220 m3 aan gas en 2860 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 kuub aardgas en 1970 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4370 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Tegelen passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Tegelen?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 101.802 mensen in 47.964 gezinnen. Wat meer specifiek: 18.466 eenpersoonshuishoudens, 14.588 gezinnen zonder kinderen en 14.910 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,1 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Tegelen?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Tegelen realiseren. Informeer bij de gemeente (www.venlo.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 5930, 5931, 5932.

Plaats een reactie