Woning kopen Meerlo

Jouw ideale woning kopen in Meerlo? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de regio bestaan er veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens kan je hier genieten van een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 17.937 huizen (76% koop, 23,7% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €327.659. Op deze informatieve website blader je door het woningaanbod in Meerlo, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €263.000, de gemiddelde huizenprijs is €327.659.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsMeerlo
Postcode5864
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Meerlo juni 2024

In onderstaande weergave vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, liggingen additionele aspecten als CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Tienray, Swolgen, Blitterswijck, Geijsteren & Wanssum.

woning-te-koop-meerlo

Aanbod appartement kopen in Meerlo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en tevens 1950 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Meerlo

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en +/- 2840 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Meerlo is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh stroom & 1270 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Meerlo

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh elektriciteit & 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 – 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Meerlo

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra het duidelijk is wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Meerlo Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Meerlo

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Meerlo en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Meerlo helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €2.900. In de lijst hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Meerlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meerlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Meerlo

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Meerlo en in de buurt. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Meerlo kopen?

In en rondom de gemeente Horst aan de Maas zijn er 17.937 woningen. Het gaat om 15.857 (76%) koopwoningen en 2.080 (23,7%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 162 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €263.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €327.659. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Meerlo. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Meerlo?

Een huis in Horst aan de Maas heeft een verbruik van gemiddeld 1440 kuub gas en 3350 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (810 m3 gas en 1950 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4360 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Meerlo passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Meerlo?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 42.429 inwoners in 18.092 huishoudens. Dat betreffen 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 huishoudens zonder kinderen en 6.380 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Meerlo?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Meerlo bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5864.

Plaats een reactie