Woning kopen Oirlo

Plannen om een woning te kopen in Oirlo? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving zijn er veel faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens is er vlakbij een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 19.300 woningen (63,9% koopwoning, 35,5% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.827. Op deze pagina bieden wij het nieuwe woningaanbod in Oirlo, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de doorsnee verkoopprijs is €303.827.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsOirlo
Postcode5808
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Oirlo juni 2024

In het schema hierna bieden we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, liggingen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Leunen, Castenray, Meijel, Griendtsveen of De Rips.

woning-te-koop-oirlo

Appartementen te koop Oirlo

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Oirlo

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 80 m2 – 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en doorgaans 2820 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Oirlo is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 114 m2.
 • Schatting: er wordt 2900 kWh elektriciteit + 1270 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Oirlo

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 – 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 stroom (kWh) + 1960 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Oirlo

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Oirlo Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering te bevestigen. D.m.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Oirlo

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Oirlo en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Oirlo geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €3.150. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Oirlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oirlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Oirlo

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Oirlo en direct omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oirlo kopen?

In en rondom de gemeente Venray registreren wij 19.300 huizen. Je vindt hier circa 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 143 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.827. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oirlo. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oirlo?

Een woonhuis in Venray kent een gem. verbruik van 1320 kuub aardgas en 3110 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1950 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1960 kuub aardgas en 4360 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Oirlo passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Oirlo?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 43.614 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.000 huishoudens. Dat betreffen 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 families zonder kinderen en 6.576 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Oirlo?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Oirlo plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.venray.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 5808.

Plaats een reactie