Woning kopen Hegelsom

Plannen om een woning te kopen in Hegelsom? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop tref je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 17.937 woningen (76% koopwoning, 23,7% huurhuizen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €327.659. Op deze pagina bekijk je het recente woningaanbod in Hegelsom, gegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €263.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €327.659.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, scholen, restaurants, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsHegelsom
Postcode5963
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Hegelsom juli 2024

In onderstaande weergave ontdek je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Meterik, America, Melderslo, Horst of Reuver.

woning-te-koop-hegelsom

Eigen appartement kopen in Hegelsom

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas en doorgaans 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Hegelsom

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 & 112 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en 2840 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Hegelsom is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 115 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hegelsom

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 & 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh elektra & 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Hegelsom

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je woningen te koop in Hegelsom Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Hegelsom

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Hegelsom en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Hegelsom geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 en €3.250. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Hegelsom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hegelsom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Hegelsom

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hegelsom en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Hegelsom kopen?

In de hele gemeente Horst aan de Maas vind je ongeveer 17.937 huizen. De verdeling is als volgt: 15.857 (76%) koopwoningen en 2.080 (23,7%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 162 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €263.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €327.659. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hegelsom. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hegelsom?

Een huis in Horst aan de Maas gebruikt gemiddeld 1440 kuub aardgas en 3350 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 gas en 1950 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1940 m3 aan gas en 4360 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Hegelsom passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Hegelsom?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 42.429 personen die we kunnen onderverdelen in 18.092 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 huishoudens zonder kinderen en 6.380 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,31 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hegelsom?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hegelsom realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5963.

Plaats een reactie