Woning kopen Sevenum

Ga je een woning kopen in Sevenum? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 17.937 huizen (76% koop, 23,7% huurwoningen). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €327.659. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Sevenum, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €263.000, de doorsnee verkoopprijs is €327.659.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsSevenum
Postcode5975
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Sevenum juni 2024

In ons overzicht blader je door optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Kronenberg, Evertsoord, Lottum, Grubbenvorst en America.

woning-te-koop-sevenum

Studio of appartement kopen in Sevenum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 – 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas en tevens 1950 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Sevenum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 en 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas & 2840 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Sevenum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh stroom en 1270 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Sevenum

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 & 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh elektra en 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Sevenum

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Sevenum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Sevenum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Sevenum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Sevenum geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 – €3.150. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Sevenum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sevenum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Sevenum

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Sevenum en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Sevenum kopen?

In deze gemeente Horst aan de Maas zijn er 17.937 woonhuizen. Er zijn 15.857 (76%) koopwoningen en 2.080 (23,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 162 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €263.000 en de gem. marktprijs is €327.659. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sevenum. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sevenum?

Een woonobject in Horst aan de Maas heeft een verbruik van gemiddeld 1440 m3 gas en 3350 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (810 kuub aardgas en 1950 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub gas en 4360 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Sevenum passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Sevenum?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 42.429 mensen die we kunnen onderverdelen in 18.092 verschillende gezinnen. Er wonen 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 huishoudens zonder kinderen en 6.380 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Sevenum?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Sevenum zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5975.

Plaats een reactie