Woning kopen Grubbenvorst

Jouw ideale woning kopen in Grubbenvorst? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien tref je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 17.937 woningen (76% koopwoning, 23,7% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €327.659. Op dit huizenportaal blader je door het recente woningaanbod in Grubbenvorst, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €263.000, de gemiddelde woningprijs is €327.659.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsGrubbenvorst
Postcode5971
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Grubbenvorst juni 2024

Onderstaand vind je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of parkeeropties. Bel of mail het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Lottum, Sevenum, America, Meterik of Hegelsom.

woning-te-koop-grubbenvorst

Appartement kopen in Grubbenvorst

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en gem. 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Grubbenvorst

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas & 2840 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Grubbenvorst is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh elektriciteit + 1270 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Grubbenvorst

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 en 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh elektriciteit + 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4360 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Grubbenvorst

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Grubbenvorst zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering in orde te maken. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Grubbenvorst

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Grubbenvorst en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Grubbenvorst geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 en €2.650. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Grubbenvorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grubbenvorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Grubbenvorst

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Grubbenvorst en omliggende plekken. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Grubbenvorst kopen?

In en rondom de gemeente Horst aan de Maas zijn er ruim 17.937 woonobjecten. Het gaat daarbij om 15.857 (76%) koophuizen en 2.080 (23,7%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 162 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €263.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €327.659. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Grubbenvorst. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Grubbenvorst?

Een huis in Horst aan de Maas verbruikt gemiddeld 1440 m3 per jaar aan gas en 3350 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 gas en 1950 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4360 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Grubbenvorst passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Grubbenvorst?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 42.429 inwoners die we kunnen onderverdelen in 18.092 verschillende gezinnen. Dit zijn 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 huishoudens zonder kinderen en 6.380 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,31 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Grubbenvorst?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Grubbenvorst bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5970, 5971.

Plaats een reactie