Woning kopen Kronenberg

Jouw volgende woning kopen in Kronenberg? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In de buurt heb je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 17.937 huizen (76% koop, 23,7% huur). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €327.659. Op deze website blader je door het laatste woningaanbod in Kronenberg, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €263.000, de gemiddelde woningprijs is €327.659.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, sportclubs, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsKronenberg
Postcode5976
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Kronenberg juni 2024

In onderstaande weergave check je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen extra details als verwarming & parkeeropties. Neem contact op met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Evertsoord, Panningen, Sevenum, Lottum & Grubbenvorst.

woning-te-koop-kronenberg

Eigen appartement kopen in Kronenberg

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas & 1950 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Kronenberg

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en 2840 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Kronenberg is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektra & 1270 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Kronenberg

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh elektriciteit & 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Kronenberg

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Kronenberg Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering definitief te regelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Kronenberg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Kronenberg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Kronenberg geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 en €3.150. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Kronenberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kronenberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Kronenberg

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Kronenberg en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Kronenberg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Horst aan de Maas vinden we circa 17.937 huizen. De verdeling is als volgt: 15.857 (76%) koophuizen en 2.080 (23,7%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 162 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €263.000 en de gem. verkoopprijs is €327.659. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kronenberg. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kronenberg?

Een woonhuis in Horst aan de Maas heeft een verbruik van gemiddeld 1440 m3 per jaar aan gas en 3350 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 per jaar aan gas en 1950 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 per jaar aan gas en 4360 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Kronenberg passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Kronenberg?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 42.429 personen in 18.092 verschillende huishoudens. Er wonen 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 families zonder kinderen en 6.380 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,31 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kronenberg?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Kronenberg zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 5976.

Plaats een reactie