Woning kopen Evertsoord

Een woning kopen in Evertsoord? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In de buurt zijn er meerdere voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 17.937 woningen (76% koop, 23,7% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €327.659. Op deze pagina bieden wij het huidige woningaanbod in Evertsoord, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €263.000, de gemiddelde woningprijs is €327.659.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsEvertsoord
Postcode5977
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Evertsoord juni 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel of parkeeropties. Bel of mail de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Panningen, Koningslust, Kronenberg, Sevenum en Lottum.

woning-te-koop-evertsoord

Appartement kopen in Evertsoord

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en gem. 1950 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Evertsoord

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 en 115 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en doorgaans 2840 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Evertsoord is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 126 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh elektra & 1270 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Evertsoord

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh stroom en 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 – 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 elektra (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Evertsoord

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Evertsoord Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Evertsoord

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Evertsoord en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Evertsoord geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 – €2.700. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Evertsoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Evertsoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Evertsoord

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Evertsoord en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Evertsoord kopen?

In de gemeente Horst aan de Maas zijn er ruim 17.937 woonobjecten. Dit zijn 15.857 (76%) koophuizen en 2.080 (23,7%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 162 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €263.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €327.659. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Evertsoord. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Evertsoord?

Een huishouden in Horst aan de Maas verbruikt gemiddeld 1440 m3 gas en 3350 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1950 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1940 kuub aardgas en 4360 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Evertsoord passen duurzame producten zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Evertsoord?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 42.429 mensen die we kunnen onderverdelen in 18.092 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 huishoudens zonder kinderen en 6.380 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,31 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Evertsoord?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Evertsoord zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5977.

Plaats een reactie