Woning kopen America

Jouw volgende woning kopen in America? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In en rondom deze plek bestaan er allerhande voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 17.937 huizen (76% koophuis, 23,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €327.659. Op Woningassistent.nl blader je door het woningaanbod in America, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €263.000, de gemiddelde woningprijs is €327.659.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals restaurants, scholen, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsAmerica
Postcode5966
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod America juni 2024

Met onze huizenzoeker bieden we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoom verder in op aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals verwarming of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Grubbenvorst, Lottum, Meterik, Hegelsom & Melderslo.

woning-te-koop-america

Aanbod appartement kopen in America

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas en +/- 1950 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen America

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 120 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en +/- 2840 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in America is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 & 131 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh elektra & 1270 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen America

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 & 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh elektra en 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4360 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in America

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in America Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in America

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxateurs en makelaars in America en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in America geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 en €2.700. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in America.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in America. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in America

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in America en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in America kopen?

In de buurt van de gemeente Horst aan de Maas registreren wij 17.937 woonobjecten. Er zijn 15.857 (76%) koophuizen en 2.080 (23,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 162 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €263.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €327.659. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in America. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in America?

Een woonobject in Horst aan de Maas heeft een verbruik van gemiddeld 1440 kuub aardgas en 3350 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1950 kWh elektra. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1940 m3 aan gas en 4360 kWh stroom). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in America passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in America?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 42.429 inwoners in 18.092 verschillende gezinnen. Hier wonen 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 families zonder kinderen en 6.380 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in America?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in America laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5966.

Plaats een reactie