Woning kopen Blitterswijck

Jouw volgende woning kopen in Blitterswijck? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de omgeving heb je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens tref je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 19.300 huizen (63,9% koopwoning, 35,5% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.827. Op dit huizenportaal check je het nieuwe woningaanbod in Blitterswijck, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.827.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsBlitterswijck
Postcode5863
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Blitterswijck juni 2024

In onderstaande weergave tref je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtypeen additionele aspecten als verwarming & parkeeropties. Bel of mail de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Meerlo, Tienray, Geijsteren, Wanssum & Wellerlooi.

woning-te-koop-blitterswijck

Studio of appartement kopen in Blitterswijck

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas en tevens 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Blitterswijck

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas & 2820 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Blitterswijck is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2900 kWh elektra en 1270 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Blitterswijck

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 & 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4360 elektriciteit (kWh) & 1960 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Blitterswijck

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Blitterswijck Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Blitterswijck

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Blitterswijck en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Blitterswijck helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €2.700. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Blitterswijck.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Blitterswijck. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Blitterswijck

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Blitterswijck en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Blitterswijck kopen?

In en rondom de gemeente Venray registreren wij 19.300 woonobjecten. Je vindt hier circa 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 143 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €235.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €303.827. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Blitterswijck. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Blitterswijck?

Een woonobject in Venray gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 kuub gas en 3110 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (780 kuub gas en 1950 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1960 kuub gas en 4360 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Blitterswijck passen duurzame oplossingen als dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Blitterswijck?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 43.614 inwoners in 19.000 verschillende gezinnen. Hier wonen 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 gezinnen zonder kinderen en 6.576 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Blitterswijck?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Blitterswijck realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.venray.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5863.

Plaats een reactie