Woning kopen Sassenheim

Jouw ideale woning kopen in Sassenheim? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt heb je voldoende voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 16.286 huizen (65,1% koop, 33,8% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €488.709. Op Woningassistent.nl ontdek je het laatste woningaanbod in Sassenheim, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €346.000, de gemiddelde woningprijs is €488.709.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteTeylingen
PlaatsSassenheim
Postcode2170
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)37.440
Aantal huishoudens15.871
Aantal huishoudens met kinderen6.067
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen16.286
Aantal koopwoningen12.110
Aantal huurwoningen4.176
Gemiddelde woonoppervlakte118 m2
Gemiddelde WOZ€346.000
Gemiddelde verkoopprijs€488.709
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Sassenheim mei 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als energielabel en aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in De Zilk, Noordwijkerhout, Lisserbroek, Kaag of Buitenkaag.

woning-te-koop-sassenheim

Studio of appartement kopen in Sassenheim

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas + 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Sassenheim

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1020 kuub gas en tevens 3000 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Sassenheim is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3220 kWh elektra & 1260 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Sassenheim

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3760 kWh elektra & 1600 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4600 stroom (kWh) & 2160 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Sassenheim

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Sassenheim Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Sassenheim

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Sassenheim en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Sassenheim geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €3.300. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Sassenheim.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sassenheim. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Sassenheim

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Sassenheim en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Sassenheim kopen?

In de gemeente Teylingen registreren wij 16.286 huizen. Je vindt hier circa 12.110 (65,1%) koophuizen en 4.176 (33,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 118 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €346.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €488.709. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sassenheim. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sassenheim?

Een woonhuis in Teylingen verbruikt qua energie gem. zo’n 1120 m3 aan gas en 2950 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1950 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (2160 kuub aardgas en 4600 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Sassenheim passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Sassenheim?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 37.440 personen in 15.871 verschillende huishoudens. Hier wonen 4.871 eenpersoonshuishoudens, 4.933 gezinnen zonder kinderen en 6.067 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,33 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Sassenheim?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Sassenheim bouwen. Informeer bij de gemeente (www.teylingen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2166, 2170, 2171, 2172.

Plaats een reactie