Woning kopen Kaag en Braassem

Jouw ideale woning kopen in Kaag en Braassem? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In de regio zijn er diverse faciliteiten als winkels en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.895 huizen (65,6% koopwoning, 34,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €441.190. Op Woningassistent.nl blader je door het laatste woningaanbod in Kaag en Braassem, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €329.000, de gemiddelde woningprijs is €441.190.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2371
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Kaag en Braassem april 2024

Hieronder krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in april 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, liggingen andere woningeigenschappen als energieneutraal of parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen te koop in Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Leiderdorp, Oegstgeest & Leiden.

woning-te-koop-kaag-en-braassem

Appartementen te koop Kaag en Braassem

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 710 m3 gas en tevens 2050 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Kaag en Braassem

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 – 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1050 kuub gas & 2870 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Kaag en Braassem is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3020 kWh elektra & 1250 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Kaag en Braassem

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3560 kWh stroom & 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 & 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4300 elektriciteit (kWh) + 1880 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Kaag en Braassem

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Kaag en Braassem zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Kaag en Braassem

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Kaag en Braassem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Kaag en Braassem geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €2.700. In de lijst hierna check je gegevens van financieel adviseurs in Kaag en Braassem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kaag en Braassem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Kaag en Braassem

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kaag en Braassem en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kaag en Braassem kopen?

In deze gemeente Kaag en Braassem registreren wij 11.895 woningen. Er zijn 9.686 (65,6%) koophuizen en 2.209 (34,1%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €329.000 en de gem. marktprijs is €441.190. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kaag en Braassem. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Kaag en Braassem?

Een woning in Kaag en Braassem heeft een verbruik van gemiddeld 1220 kuub aardgas en 3080 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (710 kuub gas p/jaar en 2050 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1880 m3 per jaar aan gas en 4300 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Kaag en Braassem passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Kaag en Braassem?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 27.297 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.671 huishoudens. Dat betreffen 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 gezinnen zonder kinderen en 4.300 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Kaag en Braassem?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Kaag en Braassem zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 2480, 2481.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie