Woning kopen Nieuwveen

Plannen om een woning te kopen in Nieuwveen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er meerdere faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 11.660 woningen (72,4% koop, 27,5% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €454.250. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Nieuwveen, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €321.000, de gemiddelde woningprijs is €454.250.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
PlaatsNieuwveen
Postcode2441
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)28.811
Aantal huishoudens11.808
Aantal huishoudens met kinderen4.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen11.660
Aantal koopwoningen10.137
Aantal huurwoningen1.523
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€454.250
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Nieuwveen mei 2024

In ons overzicht ontdek je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Bel of mail de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Aarlanderveen, Ter Aar, Zevenhoven, Noorden & Nieuwerbrug aan den Rijn.

woning-te-koop-nieuwveen

Eigen appartement kopen in Nieuwveen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en gem. 2110 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Nieuwveen

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en +/- 2910 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Nieuwveen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3070 kWh elektra en 1280 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nieuwveen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 & 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3430 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4270 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Nieuwveen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Nieuwveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Nieuwveen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Nieuwveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Nieuwveen geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.900. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nieuwveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Nieuwveen

Deze maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nieuwveen en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nieuwveen kopen?

In de hele gemeente Nieuwkoop zijn er 11.660 huizen. Er zijn 10.137 (72,4%) koopwoningen en 1.523 (27,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 132 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €321.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €454.250. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuwveen?

Een huishouden in Nieuwkoop heeft een verbruik van gemiddeld 1280 m3 per jaar aan gas en 3180 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2110 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 m3 aan gas en 4270 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Nieuwveen passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Nieuwveen?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 28.811 inwoners in 11.808 huishoudens. Dat betreffen 3.252 eenpersoonshuishoudens, 4.027 families zonder kinderen en 4.529 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,39 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nieuwveen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuwveen bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.nieuwkoop.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 2440, 2441.

Plaats een reactie