Woning kopen Oostdijk

Jouw ideale woning kopen in Oostdijk? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving zijn er voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens is er vlakbij een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 9.332 huizen (68,9% koophuis, 29,6% huurhuizen). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €285.426. Op Woningassistent.nl bieden wij het actuele woningaanbod in Oostdijk, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €285.426.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteReimerswaal
PlaatsOostdijk
Postcode4415
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.730
Aantal huishoudens9.060
Aantal huishoudens met kinderen3.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.332
Aantal koopwoningen8.015
Aantal huurwoningen1.317
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€285.426
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Oostdijk mei 2024

Met onze woningzoeker blader je door alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Kruiningen, Hansweert, Waarde, Krabbendijke & Rilland.

woning-te-koop-oostdijk

Een appartement kopen in Oostdijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en gem. 1860 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Oostdijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1010 kuub gas en 2310 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Oostdijk is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 – 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh elektriciteit en 1150 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Oostdijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2860 kWh elektriciteit & 1240 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3500 elektriciteit (kWh) en 1610 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Oostdijk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Oostdijk Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Oostdijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oostdijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oostdijk helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.650 & €3.300. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Oostdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oostdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Oostdijk

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Oostdijk en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oostdijk kopen?

In de gemeente Reimerswaal zijn er 9.332 woonobjecten. Er zijn 8.015 (68,9%) koophuizen en 1.317 (29,6%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 120 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €211.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €285.426. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oostdijk. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oostdijk?

Een woonobject in Reimerswaal gebruikt gemiddeld 1210 m3 gas voor verwarming en warm water en 2730 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 kuub aardgas en 1860 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1610 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3500 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Oostdijk passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Oostdijk?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 22.730 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.060 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.779 eenpersoonshuishoudens, 2.758 families zonder kinderen en 3.523 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,49 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Oostdijk?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Oostdijk laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.reimerswaal.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4415.

Plaats een reactie