Woning kopen Kruiningen

Snel een woning kopen in Kruiningen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de omgeving zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens kan je hier genieten van mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 9.332 woningen (68,9% koop, 29,6% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €285.426. Op dit huizenportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Kruiningen, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde woningprijs is €285.426.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteReimerswaal
PlaatsKruiningen
Postcode4416
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.730
Aantal huishoudens9.060
Aantal huishoudens met kinderen3.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.332
Aantal koopwoningen8.015
Aantal huurwoningen1.317
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€285.426
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Kruiningen mei 2024

Hieronder blader je door alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als verwarming en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Hansweert, Schore, Oostdijk, Waarde of Krabbendijke.

woning-te-koop-kruiningen

Appartementen te koop Kruiningen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas + 1860 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Kruiningen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 114 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1010 kuub gas en daarbij 2310 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Kruiningen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektriciteit & 1150 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Kruiningen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 – 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2860 kWh stroom en 1240 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3500 stroom (kWh) en 1610 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Kruiningen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer het duidelijk is wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kruiningen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kruiningen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Kruiningen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Kruiningen geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 en €2.500. In de volgende weergave tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Kruiningen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kruiningen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Kruiningen

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Kruiningen en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Kruiningen kopen?

In deze gemeente Reimerswaal bestaan er circa 9.332 huizen. Hierbij spreken we van 8.015 (68,9%) koophuizen en 1.317 (29,6%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €211.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €285.426. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kruiningen. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kruiningen?

Een woonobject in Reimerswaal verbruikt qua energie gem. zo’n 1210 kuub gas en 2730 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (740 m3 per jaar aan gas en 1860 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1610 kuub aardgas en 3500 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Kruiningen passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Kruiningen?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 22.730 personen die we kunnen onderverdelen in 9.060 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.779 eenpersoonshuishoudens, 2.758 families zonder kinderen en 3.523 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,49 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Kruiningen?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Kruiningen zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.reimerswaal.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4416.

Plaats een reactie