Woning kopen Rijnsburg

Wil je een woning kopen in Rijnsburg? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je veel voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 27.165 woningen (64,8% koophuis, 35,1% huurwoningen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €388.991. Op dit huizenplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Rijnsburg, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €321.000, de doorsnee verkoopprijs is €388.991.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals winkels, scholen, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKatwijk
PlaatsRijnsburg
Postcode2231
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)65.753
Aantal huishoudens26.615
Aantal huishoudens met kinderen10.666
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen27.165
Aantal koopwoningen15.993
Aantal huurwoningen11.172
Gemiddelde woonoppervlakte107 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€388.991
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Rijnsburg april 2024

In onderstaande weergave bekijk je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als woninglabel & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Leidschendam, Voorburg, Voorhout, Noordwijkerhout & De Zilk.

woning-te-koop-rijnsburg

Appartementen te koop Rijnsburg

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas + 2030 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Rijnsburg

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas en 3240 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Rijnsburg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 116 m2.
 • Schatting: er wordt 3390 kWh elektra & 1310 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Rijnsburg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3880 kWh stroom & 1550 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4680 stroom (kWh) en 2000 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Rijnsburg

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Rijnsburg zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. Door middel van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Rijnsburg

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Rijnsburg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Rijnsburg helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 en €3.000. In onderstaande lijst check je namen en adressen van financieel adviseurs in Rijnsburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijnsburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Rijnsburg

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Rijnsburg en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Rijnsburg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Katwijk registreren wij 27.165 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 15.993 (64,8%) koopwoningen en 11.172 (35,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 107 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €321.000 en de gem. verkoopprijs is €388.991. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijnsburg. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Rijnsburg?

Een woonhuis in Katwijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1040 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2860 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (760 kuub gas en 2030 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2000 m3 gas en 4680 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Rijnsburg passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Rijnsburg?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 65.753 inwoners in 26.615 verschillende huishoudens. Hier wonen 8.143 eenpersoonshuishoudens, 7.806 gezinnen zonder kinderen en 10.666 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,43 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rijnsburg?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Rijnsburg laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.katwijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2230, 2231, 2232.

Plaats een reactie