Woning kopen Voorburg

Jouw aanstaande woning kopen in Voorburg? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je voldoende voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 36.955 woningen (57,7% koophuis, 42% huurhuis). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €432.286. Op dit huizenportaal bekijk je het woningaanbod in Voorburg, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €432.286.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
PlaatsVoorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Inwoners (gemeente)76.534
Aantal huishoudens36.723
Aantal huishoudens met kinderen11.558
Gemiddelde huishoudensgrootte2,06
Aantal woningen36.955
Aantal koopwoningen14.324
Aantal huurwoningen22.631
Gemiddelde woonoppervlakte101 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€432.286
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2500 kWh

Woningaanbod Voorburg mei 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakteen extra details als CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Wateringen, Kwintsheul, Leidschendam, Rijnsburg & Voorhout.

woning-te-koop-voorburg

Aanbod appartement kopen in Voorburg

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 900 m3 gas en +/- 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Voorburg

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 – 122 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1280 kuub gas en gem. 3110 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Voorburg is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3340 kWh elektriciteit & 1540 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Voorburg

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3990 kWh elektra + 2020 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 & 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4520 elektra (kWh) en 2310 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Voorburg

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Voorburg Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. D.m.v. woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Voorburg

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Voorburg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Voorburg geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €2.550. In de volgende weergave bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Voorburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Voorburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Voorburg

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Voorburg en direct omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Voorburg kopen?

In deze gemeente Leidschendam-Voorburg zijn er ruim 36.955 huizen. We maken onderscheid tussen 14.324 (57,7%) koopwoningen en 22.631 (42%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 101 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €293.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €432.286. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Voorburg. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Voorburg?

Een huis in Leidschendam-Voorburg heeft een verbruik van gemiddeld 1120 m3 aan gas en 2500 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 m3 gas en 1990 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (2310 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4520 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Voorburg passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Voorburg?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 76.534 mensen die we kunnen onderverdelen in 36.723 verschillende gezinnen. Hier wonen 15.131 eenpersoonshuishoudens, 10.034 families zonder kinderen en 11.558 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,06 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Voorburg?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Voorburg zetten. Informeer bij de gemeente (www.leidschendam-voorburg.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275.

Plaats een reactie