Woning kopen Noordwijkerhout

Plannen om een woning te kopen in Noordwijkerhout? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 20.120 woningen (63% koop, 35,9% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €528.958. Op deze website bekijk je het beschikbare woningaanbod in Noordwijkerhout, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €373.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €528.958.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNoordwijk
PlaatsNoordwijkerhout
Postcode2210
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)43.508
Aantal huishoudens19.680
Aantal huishoudens met kinderen6.524
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen20.120
Aantal koopwoningen13.278
Aantal huurwoningen6.842
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€373.000
Gemiddelde verkoopprijs€528.958
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Noordwijkerhout mei 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, ligging, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Voorhout, Rijnsburg, De Zilk, Sassenheim of Lisserbroek.

woning-te-koop-noordwijkerhout

Appartementen te koop Noordwijkerhout

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas & 2000 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Noordwijkerhout

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 124 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas + 3000 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Noordwijkerhout is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 – 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3200 kWh stroom + 1360 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Noordwijkerhout

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3600 kWh elektriciteit + 1620 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4670 elektra (kWh) & 2210 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Noordwijkerhout

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Noordwijkerhout Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Noordwijkerhout

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Noordwijkerhout en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Noordwijkerhout geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €2.950. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Noordwijkerhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordwijkerhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Noordwijkerhout

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Noordwijkerhout en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Noordwijkerhout kopen?

In de hele gemeente Noordwijk bestaan er circa 20.120 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 13.278 (63%) koopwoningen en 6.842 (35,9%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 117 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €373.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €528.958. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordwijkerhout. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Noordwijkerhout?

Een huis in Noordwijk gebruikt gemiddeld 1160 m3 per jaar aan gas en 2890 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 per jaar aan gas en 2000 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2210 m3 aan gas en 4670 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Noordwijkerhout passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Noordwijkerhout?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 43.508 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.680 verschillende gezinnen. Er wonen 7.303 eenpersoonshuishoudens, 5.853 huishoudens zonder kinderen en 6.524 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Noordwijkerhout?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Noordwijkerhout laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.noordwijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2191, 2210, 2211, 2212.

Plaats een reactie