Woning kopen De Zilk

Jouw ideale woning kopen in De Zilk? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving vind je voldoende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 20.120 woningen (63% koopwoning, 35,9% huurwoningen). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €528.958. Op deze pagina blader je door het huidige woningaanbod in De Zilk, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €373.000, de gemiddelde huizenprijs is €528.958.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, scholen, sportclubs, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNoordwijk
PlaatsDe Zilk
Postcode2191
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)43.508
Aantal huishoudens19.680
Aantal huishoudens met kinderen6.524
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen20.120
Aantal koopwoningen13.278
Aantal huurwoningen6.842
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€373.000
Gemiddelde verkoopprijs€528.958
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod De Zilk juni 2024

In het schema hierna verstrekken we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoom verder in op aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel of rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim, Lisserbroek & Kaag.

woning-te-koop-de-zilk

Appartementen te koop De Zilk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en 2000 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis De Zilk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 – 109 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en doorgaans 3000 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in De Zilk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3200 kWh stroom en 1360 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen De Zilk

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3600 kWh stroom & 1620 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 – 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4670 elektra (kWh) & 2210 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in De Zilk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in De Zilk zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in De Zilk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in De Zilk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in De Zilk helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €2.900. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in De Zilk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Zilk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in De Zilk

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in De Zilk en daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in De Zilk kopen?

In en rondom de gemeente Noordwijk bestaan er circa 20.120 huizen. Het gaat om 13.278 (63%) koopwoningen en 6.842 (35,9%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 117 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €373.000 en de gem. verkoopprijs is €528.958. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Zilk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in De Zilk?

Een woonobject in Noordwijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1160 m3 aan gas en 2890 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (760 kuub aardgas en 2000 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2210 kuub gas p/jaar en 4670 stroom (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in De Zilk passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in De Zilk?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 43.508 inwoners in 19.680 huishoudens. Hier wonen 7.303 eenpersoonshuishoudens, 5.853 families zonder kinderen en 6.524 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in De Zilk?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in De Zilk laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.noordwijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2190, 2191.

Plaats een reactie