Woning kopen Leidschendam

Plannen om een woning te kopen in Leidschendam? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder kan je hier genieten van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 36.955 woningen (57,7% koophuis, 42% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €432.286. Op Woningassistent.nl bieden wij het actuele woningaanbod in Leidschendam, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €293.000, de gemiddelde transactieprijs is €432.286.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
PlaatsLeidschendam
Postcode2261
Netnummer070 (+3170)
Inwoners (gemeente)76.534
Aantal huishoudens36.723
Aantal huishoudens met kinderen11.558
Gemiddelde huishoudensgrootte2,06
Aantal woningen36.955
Aantal koopwoningen14.324
Aantal huurwoningen22.631
Gemiddelde woonoppervlakte101 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€432.286
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2500 kWh

Woningaanbod Leidschendam mei 2024

In ons overzicht bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op aantal kamers, woningtype, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als zuinigheid & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Voorburg, Wateringen, Rijnsburg, Voorhout en Noordwijkerhout.

woning-te-koop-leidschendam

Aanbod appartement kopen in Leidschendam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas + 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Leidschendam

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1280 kuub gas en doorgaans 3110 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Leidschendam is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 en 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3340 kWh elektra & 1540 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Leidschendam

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 – 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3990 kWh stroom + 2020 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 4520 elektriciteit (kWh) + 2310 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Leidschendam

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Leidschendam Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te handelen. A.d.h.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Leidschendam

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Leidschendam en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Leidschendam geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 en €3.300. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Leidschendam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leidschendam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Leidschendam

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Leidschendam en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Leidschendam kopen?

In de hele gemeente Leidschendam-Voorburg vinden we circa 36.955 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 14.324 (57,7%) koopwoningen en 22.631 (42%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 101 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €293.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €432.286. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leidschendam. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Leidschendam?

Een woonobject in Leidschendam-Voorburg gebruikt gemiddeld 1120 m3 per jaar aan gas en 2500 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 kuub gas p/jaar en 1990 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (2310 kuub gas p/jaar en 4520 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Leidschendam passen duurzame producten zoals warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Leidschendam?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 76.534 personen in 36.723 huishoudens. Hier wonen 15.131 eenpersoonshuishoudens, 10.034 huishoudens zonder kinderen en 11.558 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,06 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Leidschendam?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Leidschendam plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.leidschendam-voorburg.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 2260, 2261, 2262, 2263, 2264, 2265, 2266, 2267, 2273.

Plaats een reactie