Woning kopen Voorhout

Plannen om een woning te kopen in Voorhout? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt heb je allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook is er vlakbij een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 16.286 woningen (65,1% koophuis, 33,8% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €488.709. Op dit huizenplatform blader je door het actuele woningaanbod in Voorhout, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €346.000, de gemiddelde woningprijs is €488.709.
 • In de regio vind je volop opties zoals openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteTeylingen
PlaatsVoorhout
Postcode2216
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)37.440
Aantal huishoudens15.871
Aantal huishoudens met kinderen6.067
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen16.286
Aantal koopwoningen12.110
Aantal huurwoningen4.176
Gemiddelde woonoppervlakte118 m2
Gemiddelde WOZ€346.000
Gemiddelde verkoopprijs€488.709
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Voorhout mei 2024

In deze lijst verstrekken we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Rijnsburg, Leidschendam, Noordwijkerhout, De Zilk & Sassenheim.

woning-te-koop-voorhout

Appartementen te koop Voorhout

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas + 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Voorhout

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 – 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1020 kuub gas + 3000 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Voorhout is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3220 kWh stroom + 1260 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Voorhout

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 en 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3760 kWh elektriciteit + 1600 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4600 elektriciteit (kWh) & 2160 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Voorhout

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Voorhout Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Voorhout

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Voorhout en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Voorhout helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €3.100. In de volgende weergave check je contactgegevens van financieel adviseurs in Voorhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Voorhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Voorhout

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Voorhout en net daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Voorhout kopen?

In de buurt van de gemeente Teylingen zijn er 16.286 woonhuizen. Het gaat daarbij om 12.110 (65,1%) koopwoningen en 4.176 (33,8%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 118 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €346.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €488.709. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Voorhout. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Voorhout?

Een woonhuis in Teylingen verbruikt gemiddeld 1120 m3 gas en 2950 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 gas en 1950 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2160 m3 gas voor verwarming en warm water en 4600 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Voorhout passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Voorhout?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 37.440 mensen in 15.871 verschillende gezinnen. Er wonen 4.871 eenpersoonshuishoudens, 4.933 huishoudens zonder kinderen en 6.067 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,33 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Voorhout?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Voorhout zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.teylingen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 2215, 2216.

Plaats een reactie