Woning kopen Eygelshoven

Een woning kopen in Eygelshoven? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. Op korte afstand heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 23.937 woningen (52,9% koopwoning, 46,2% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €216.618. Op Woningassistent.nl ontdek je het woningaanbod in Eygelshoven, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €152.000, de gemiddelde verkoopprijs is €216.618.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteKerkrade
PlaatsEygelshoven
Postcode6469
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)45.749
Aantal huishoudens22.967
Aantal huishoudens met kinderen6.328
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen23.937
Aantal koopwoningen15.292
Aantal huurwoningen8.645
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€152.000
Gemiddelde verkoopprijs€216.618
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Eygelshoven juni 2024

In onderstaande weergave check je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, liggingen relevante factoren als duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Weurt, Groesbeek, Bingelrade, Jabeek en Schinveld.

woning-te-koop-eygelshoven

Een appartement kopen in Eygelshoven

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 860 m3 gas + 1980 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Eygelshoven

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 113 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas & 2840 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Eygelshoven is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2980 kWh elektriciteit + 1370 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Eygelshoven

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3080 kWh stroom & 1540 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 & 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3880 stroom (kWh) & 2060 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Eygelshoven

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Eygelshoven Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Eygelshoven

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Eygelshoven en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Eygelshoven geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 – €2.800. In de opsomming hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Eygelshoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eygelshoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Eygelshoven

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Eygelshoven en net daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Eygelshoven kopen?

In de gemeente Kerkrade vind je ongeveer 23.937 huizen. Je vindt hier circa 15.292 (52,9%) koophuizen en 8.645 (46,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 131 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €152.000 en de gem. marktprijs is €216.618. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eygelshoven. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Eygelshoven?

Een woning in Kerkrade gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1190 kuub gas en 2640 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (860 m3 aan gas en 1980 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2060 m3 gas en 3880 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Eygelshoven passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Eygelshoven?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 45.749 personen in 22.967 gezinnen. Er wonen 9.419 eenpersoonshuishoudens, 7.220 gezinnen zonder kinderen en 6.328 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 1,95 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Eygelshoven?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Eygelshoven laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.kerkrade.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6464, 6469, 6470, 6471.

Plaats een reactie