Woning kopen Spierdijk

Alles weten over woning kopen in Spierdijk? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand zijn er verschillende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast ontdek je hier een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 9.608 woningen (78,2% koop, 21,5% huur). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €388.633. Op Woningassistent.nl vind je het actuele woningaanbod in Spierdijk, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €272.000, de gemiddelde prijs van een woning is €388.633.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteKoggenland
PlaatsSpierdijk
Postcode1642
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)22.749
Aantal huishoudens9.318
Aantal huishoudens met kinderen3.622
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen9.608
Aantal koopwoningen8.074
Aantal huurwoningen1.534
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€388.633
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Spierdijk mei 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als woninglabel en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Ursem, Ursem, Schermerhorn, Scharwoude & Avenhorn.

woning-te-koop-spierdijk

Studio of appartement kopen in Spierdijk

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en doorgaans 2010 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Spierdijk

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1070 kuub gas & 2870 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Spierdijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Spierdijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 & 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3250 kWh stroom & 1280 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3820 elektriciteit (kWh) + 1760 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Spierdijk

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Spierdijk zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. Op basis van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Spierdijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Spierdijk en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Spierdijk geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 & €2.500. In onderstaande lijst check je namen en adressen van financieel adviseurs in Spierdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spierdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Spierdijk

Deze maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Spierdijk en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Spierdijk kopen?

In de buurt van de gemeente Koggenland bestaan er circa 9.608 woonhuizen. Je vindt hier circa 8.074 (78,2%) koophuizen en 1.534 (21,5%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €272.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €388.633. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Spierdijk. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Spierdijk?

Een woonhuis in Koggenland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 kuub gas p/jaar en 3110 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2010 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3820 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Spierdijk passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Spierdijk?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 22.749 personen in 9.318 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.647 eenpersoonshuishoudens, 3.049 gezinnen zonder kinderen en 3.622 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,41 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Spierdijk?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Spierdijk realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.koggenland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1641, 1642, 1643.

Plaats een reactie