Woning kopen Ursem

Snel een woning kopen in Ursem? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er voldoende voorzieningen als winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.608 woningen (78,2% koopwoning, 21,5% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €388.633. Op deze pagina vind je het beschikbare woningaanbod in Ursem, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €272.000, de gemiddelde huizenprijs is €388.633.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteKoggenland
PlaatsUrsem
Postcode1645
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)22.749
Aantal huishoudens9.318
Aantal huishoudens met kinderen3.622
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen9.608
Aantal koopwoningen8.074
Aantal huurwoningen1.534
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€388.633
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Ursem juli 2024

In deze lijst check je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoom verder in op vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, ligging, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als energielabel & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Ursem, Berkhout, Spierdijk, Schermerhorn en Scharwoude.

woning-te-koop-ursem

Appartementen te koop Ursem

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en doorgaans 2010 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Ursem

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas + 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ursem is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 en 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh elektriciteit + 1270 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Ursem

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 & 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3250 kWh stroom en 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3820 stroom (kWh) en 1760 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Ursem

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Ursem Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Ursem

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Ursem en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Ursem geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 en €2.550. In de volgende weergave tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Ursem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ursem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ursem

Afgelopen maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ursem en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Ursem kopen?

In de gemeente Koggenland registreren wij 9.608 huizen. We maken onderscheid tussen 8.074 (78,2%) koopwoningen en 1.534 (21,5%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €272.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €388.633. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ursem. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ursem?

Een huishouden in Koggenland heeft een verbruik van gemiddeld 1300 kuub gas p/jaar en 3110 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 per jaar aan gas en 2010 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1760 kuub aardgas en 3820 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Ursem passen duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Ursem?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 22.749 inwoners in 9.318 verschillende gezinnen. Dat betreffen 2.647 eenpersoonshuishoudens, 3.049 families zonder kinderen en 3.622 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,41 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ursem?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ursem bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.koggenland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 1645.

Plaats een reactie