Woning kopen Ursem

Ga je een woning kopen in Ursem? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. In de omgeving zijn er veel voorzieningen als winkels en scholen. Ook ontdek je hier mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 51.656 woningen (58,5% koopwoning, 41,4% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €365.446. Op dit huizenportaal ontdek je het woningaanbod in Ursem, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €245.000, de gemiddelde verkoopprijs is €365.446.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteAlkmaar
PlaatsUrsem
Postcode1646
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)109.436
Aantal huishoudens52.179
Aantal huishoudens met kinderen16.704
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen51.656
Aantal koopwoningen32.763
Aantal huurwoningen18.893
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€365.446
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2510 kWh

Woningaanbod Ursem juni 2024

In ons overzicht verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoom verder in op vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Berkhout, De Goorn, Ursem, Spierdijk of Schermerhorn.

woning-te-koop-ursem

Appartementen te koop Ursem

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas en daarbij 1890 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Ursem

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en tevens 2690 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Ursem is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2820 kWh elektra & 1290 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Ursem

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh elektra + 1430 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3770 elektriciteit (kWh) + 1860 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Ursem

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ursem zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Ursem

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Ursem en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Ursem helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €2.500. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Ursem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ursem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Ursem

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ursem en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Ursem kopen?

In de hele gemeente Alkmaar vind je ongeveer 51.656 woningen. Je vindt hier circa 32.763 (58,5%) koophuizen en 18.893 (41,4%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 104 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €245.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €365.446. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ursem. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ursem?

Een huis in Alkmaar gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1040 kuub gas p/jaar en 2510 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (710 kuub gas p/jaar en 1890 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1860 m3 aan gas en 3770 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Ursem passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Ursem?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 109.436 inwoners in 52.179 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 21.177 eenpersoonshuishoudens, 14.298 huishoudens zonder kinderen en 16.704 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,08 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Ursem?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ursem plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.alkmaar.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1636, 1646.

Plaats een reactie