Woning kopen Avenhorn

Een woning kopen in Avenhorn? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook ontdek je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 9.608 woningen (78,2% koop, 21,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €388.633. Op deze informatieve website bekijk je het recente woningaanbod in Avenhorn, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

  • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
  • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en exclusieve chalets.
  • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €272.000, de doorsnee verkoopprijs is €388.633.
  • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteKoggenland
PlaatsAvenhorn
Postcode1633
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)22.749
Aantal huishoudens9.318
Aantal huishoudens met kinderen3.622
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen9.608
Aantal koopwoningen8.074
Aantal huurwoningen1.534
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€388.633
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Avenhorn juni 2024

In het schema hierna verstrekken we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Scharwoude, Schermerhorn, Oudendijk, Andijk of Westwoud.

woning-te-koop-avenhorn

Eigen appartement kopen in Avenhorn

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

  • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
  • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
  • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 101 m2.
  • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en 2010 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Avenhorn

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

  • Een van de meest gekozen woningtypes.
  • Weinig onderhoud buitenshuis.
  • De vloeroppervlakte varieert tussen de 85 m2 – 106 m2.
  • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas en 2870 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Avenhorn is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

  • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
  • Maar aan een kant te maken met buren.
  • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 – 120 m2.
  • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh stroom + 1270 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Avenhorn

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

  • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
  • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
  • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 153 m2.
  • Per 12 maanden wordt er gem. 3250 kWh elektriciteit + 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

  • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
  • Geniet van een lekkere grote tuin.
  • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 en 196 m2.
  • Op jaarbasis wordt er +/- 3820 elektriciteit (kWh) & 1760 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Avenhorn

  1. Bereken je max. hypotheek

    Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

  2. Het plannen van een bezichtiging

    Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Avenhorn Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

  3. Maximale bod berekenen

    Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

  4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

    Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

  5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

    Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Avenhorn

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Avenhorn en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Avenhorn geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €3.100. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Avenhorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Avenhorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Avenhorn

De afgelopen periode (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Avenhorn en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Avenhorn kopen?

In deze gemeente Koggenland zijn er ruim 9.608 woonhuizen. Je vindt hier circa 8.074 (78,2%) koophuizen en 1.534 (21,5%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €272.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €388.633. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Avenhorn. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Avenhorn?

Een woonhuis in Koggenland gebruikt gemiddeld 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 kuub gas en 2010 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1760 kuub aardgas en 3820 kWh stroom). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Avenhorn passen duurzame oplossingen als dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Avenhorn?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 22.749 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.318 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.647 eenpersoonshuishoudens, 3.049 huishoudens zonder kinderen en 3.622 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,41 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Avenhorn?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Avenhorn plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.koggenland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 1633.

Plaats een reactie