Woning kopen Koggenland

Snel een woning kopen in Koggenland? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 9.608 woningen (78,2% koophuis, 21,5% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €388.633. Op deze website vind je het beschikbare woningaanbod in Koggenland, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €272.000, de gemiddelde prijs van een woning is €388.633.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1648
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)22.749
Aantal huishoudens9.318
Aantal huishoudens met kinderen3.622
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen9.608
Aantal koopwoningen8.074
Aantal huurwoningen1.534
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€388.633
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Koggenland mei 2024

Onderstaand vind je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoom verder in op bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, liggingen relevante factoren als isolatie en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Medemblik, Opmeer, Hoorn, Drechterland en Stede Broec.

woning-te-koop-koggenland

Eigen appartement kopen in Koggenland

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en tevens 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Koggenland

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas & 2870 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Koggenland is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 119 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh stroom en 1270 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Koggenland

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 en 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3250 kWh stroom & 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3820 elektra (kWh) + 1760 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Koggenland

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Koggenland Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Koggenland

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Koggenland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Koggenland geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 – €2.550. In de volgende weergave vind je gegevens van financieel adviseurs in Koggenland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koggenland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Koggenland

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Koggenland en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Koggenland kopen?

In deze gemeente Koggenland bestaan er circa 9.608 woningen. Er zijn 8.074 (78,2%) koopwoningen en 1.534 (21,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €272.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €388.633. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Koggenland. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Koggenland?

Een woning in Koggenland kent een gem. verbruik van 1300 m3 gas en 3110 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 per jaar aan gas en 2010 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1760 kuub aardgas en 3820 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Koggenland passen duurzame producten zoals zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Koggenland?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 22.749 personen in 9.318 gezinnen. Hier wonen 2.647 eenpersoonshuishoudens, 3.049 huishoudens zonder kinderen en 3.622 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,41 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Koggenland?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Koggenland realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.koggenland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 1652.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie