Woning kopen Gouderak

Snel een woning kopen in Gouderak? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de regio heb je toegang tot meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Tevens kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 23.944 woningen (65,9% koophuis, 34% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €386.435. Op dit woningplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Gouderak, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €273.000, de doorsnee verkoopprijs is €386.435.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsGouderak
Postcode2831
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Gouderak mei 2024

Onderstaand blader je door alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energieprestaties & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Haastrecht, Vlist, Berkenwoude, Stolwijk en Moordrecht.

woning-te-koop-gouderak

Eigen appartement kopen in Gouderak

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en 1960 kWh stroom.

Rijtjeshuis Gouderak

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 110 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1070 kuub gas en gem. 2760 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Gouderak is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2900 kWh stroom & 1250 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Gouderak

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 kWh stroom & 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4110 elektra (kWh) & 1940 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Gouderak

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Gouderak Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Gouderak

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Gouderak en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Gouderak geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €3.050. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Gouderak.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gouderak. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Gouderak

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Gouderak en omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Gouderak kopen?

In de buurt van de gemeente Krimpenerwaard zijn er ruim 23.944 woonobjecten. Er zijn 19.265 (65,9%) koophuizen en 4.679 (34%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 127 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €273.000 en de gem. marktprijs is €386.435. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gouderak. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Gouderak?

Een woning in Krimpenerwaard verbruikt gemiddeld 1230 m3 gas voor verwarming en warm water en 2930 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (770 m3 aan gas en 1960 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 gas en 4110 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Gouderak passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Gouderak?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 56.319 mensen die we kunnen onderverdelen in 23.726 verschillende gezinnen. Hier wonen 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 gezinnen zonder kinderen en 8.570 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Gouderak?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Gouderak bouwen. Informeer bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 2830, 2831.

Plaats een reactie