Woning kopen Vlist

Snel een woning kopen in Vlist? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je verschillende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast tref je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 23.944 huizen (65,9% koopwoning, 34% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €386.435. Op dit woningplatform check je het woningaanbod in Vlist, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €273.000, de gemiddelde prijs van een woning is €386.435.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsVlist
Postcode2855
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Vlist mei 2024

Bijgaand maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals zuinigheid en en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Bergambacht, Ammerstol, Haastrecht, Gouderak of Berkenwoude.

woning-te-koop-vlist

Studio of appartement kopen in Vlist

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en daarbij 1960 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Vlist

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 115 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1070 kuub gas & 2760 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Vlist is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2900 kWh stroom & 1250 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vlist

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 en 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4110 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Vlist

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Vlist Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Vlist

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Vlist en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Vlist geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €2.500. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vlist.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vlist. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Vlist

In mei 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Vlist en net daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Vlist kopen?

In de hele gemeente Krimpenerwaard vinden we circa 23.944 woonobjecten. Het gaat om 19.265 (65,9%) koopwoningen en 4.679 (34%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 127 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €273.000 en de gem. marktprijs is €386.435. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vlist. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Vlist?

Een woonhuis in Krimpenerwaard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1230 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2930 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (770 kuub gas p/jaar en 1960 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1940 kuub gas p/jaar en 4110 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Vlist passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Vlist?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 56.319 inwoners in 23.726 gezinnen. Dat betreffen 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 gezinnen zonder kinderen en 8.570 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Vlist?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Vlist bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2855.

Plaats een reactie