Woning kopen Haastrecht

Een woning kopen in Haastrecht? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 23.944 huizen (65,9% koophuis, 34% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €386.435. Op Woningassistent.nl check je het beschikbare woningaanbod in Haastrecht, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €273.000, de doorsnee verkoopprijs is €386.435.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsHaastrecht
Postcode2850
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Haastrecht mei 2024

Hieronder maak je kennis met alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Kies op basis van woonoppervlakte, woningtype, ligging, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid & parkeeropties. Bel of mail het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Vlist, Bergambacht, Gouderak, Berkenwoude of Stolwijk.

woning-te-koop-haastrecht

Appartementen te koop Haastrecht

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 770 m3 gas + 1960 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Haastrecht

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 & 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1070 kuub gas en daarbij 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Haastrecht is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2900 kWh elektriciteit en 1250 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Haastrecht

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 & 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 & 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4110 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Haastrecht

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Haastrecht zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. Door middel van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Haastrecht

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Haastrecht en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Haastrecht geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €3.200. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Haastrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haastrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Haastrecht

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Haastrecht en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Haastrecht kopen?

In de gemeente Krimpenerwaard vind je ongeveer 23.944 woonhuizen. Dit zijn 19.265 (65,9%) koopwoningen en 4.679 (34%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 127 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €273.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €386.435. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haastrecht. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Haastrecht?

Een woning in Krimpenerwaard verbruikt qua energie gem. zo’n 1230 m3 gas en 2930 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 kuub aardgas en 1960 kWh elektra. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub gas p/jaar en 4110 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Haastrecht passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Haastrecht?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 56.319 mensen in 23.726 gezinnen. Dit zijn 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 gezinnen zonder kinderen en 8.570 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Haastrecht?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Haastrecht laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2808, 2850, 2851.

Plaats een reactie