Woning kopen Bergambacht

Jouw aanstaande woning kopen in Bergambacht? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de buurt heb je toegang tot allerhande faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 23.944 huizen (65,9% koophuis, 34% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €386.435. Op dit woningportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Bergambacht, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €273.000, de gemiddelde woningprijs is €386.435.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsBergambacht
Postcode2861
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Bergambacht mei 2024

In deze lijst tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen additionele aspecten als verwarming of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Ammerstol, Schoonhoven, Vlist, Haastrecht & Gouderak.

woning-te-koop-bergambacht

Eigen appartement kopen in Bergambacht

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Bergambacht

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 – 116 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas en +/- 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bergambacht is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2900 kWh stroom + 1250 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Bergambacht

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 – 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3400 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 & 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4110 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Bergambacht

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Bergambacht Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Bergambacht

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Bergambacht en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Bergambacht geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 & €2.600. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Bergambacht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bergambacht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Bergambacht

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Bergambacht en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Bergambacht kopen?

In en rondom de gemeente Krimpenerwaard registreren wij 23.944 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 19.265 (65,9%) koopwoningen en 4.679 (34%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 127 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €273.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.435. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bergambacht. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bergambacht?

Een huis in Krimpenerwaard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1230 m3 gas voor verwarming en warm water en 2930 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 kuub aardgas en 1960 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4110 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Bergambacht passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Bergambacht?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 56.319 mensen die we kunnen onderverdelen in 23.726 verschillende gezinnen. Het betreft 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 families zonder kinderen en 8.570 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Bergambacht?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Bergambacht zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 2860, 2861.

Plaats een reactie