Woning kopen Ouderkerk aan den IJssel

Snel een woning kopen in Ouderkerk aan den IJssel? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 23.944 huizen (65,9% koophuis, 34% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €386.435. Op deze informatieve website bieden wij het actuele woningaanbod in Ouderkerk aan den IJssel, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €273.000, de gemiddelde woningprijs is €386.435.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsOuderkerk aan den IJssel
Postcode2935
Netnummer0180 (+31180)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Ouderkerk aan den IJssel juni 2024

Bijgaand check je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek op aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieneutraal of aanwezigheid van een bad. Bel of mail het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Lekkerkerk, Nieuw-Lekkerland, Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan den IJssel en Schoonhoven.

woning-te-koop-ouderkerk-aan-den-ijssel

Appartement kopen in Ouderkerk aan den IJssel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 en 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en doorgaans 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Ouderkerk aan den IJssel

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1070 kuub gas en +/- 2760 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ouderkerk aan den IJssel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2900 kWh elektra & 1250 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ouderkerk aan den IJssel

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 kWh elektriciteit & 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 en 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4110 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Ouderkerk aan den IJssel

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Ouderkerk aan den IJssel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Ouderkerk aan den IJssel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Ouderkerk aan den IJssel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Ouderkerk aan den IJssel geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 – €3.250. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Ouderkerk aan den IJssel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ouderkerk aan den IJssel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Ouderkerk aan den IJssel

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ouderkerk aan den IJssel en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ouderkerk aan den IJssel kopen?

In de gemeente Krimpenerwaard vind je ongeveer 23.944 woningen. Je vindt hier circa 19.265 (65,9%) koophuizen en 4.679 (34%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 127 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €273.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €386.435. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ouderkerk aan den IJssel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ouderkerk aan den IJssel?

Een woonobject in Krimpenerwaard verbruikt gemiddeld 1230 kuub gas p/jaar en 2930 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 per jaar aan gas en 1960 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1940 m3 per jaar aan gas en 4110 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Ouderkerk aan den IJssel passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Ouderkerk aan den IJssel?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 56.319 mensen in 23.726 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 huishoudens zonder kinderen en 8.570 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Ouderkerk aan den IJssel?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ouderkerk aan den IJssel bouwen. Informeer bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2935.

Plaats een reactie