Woning kopen Schoonhoven

Ga je een woning kopen in Schoonhoven? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 23.944 huizen (65,9% koop, 34% huur). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €386.435. Op deze pagina blader je door het actuele woningaanbod in Schoonhoven, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €273.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.435.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals winkels, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsSchoonhoven
Postcode2871
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Schoonhoven mei 2024

Met onze woningzoeker check je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere woningeigenschappen als zuinigheid en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Nieuwerkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Ammerstol, Bergambacht & Vlist.

woning-te-koop-schoonhoven

Appartement kopen in Schoonhoven

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 770 m3 gas en +/- 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Schoonhoven

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas en gem. 2760 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Schoonhoven is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2900 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Schoonhoven

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 & 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3400 kWh stroom + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 en 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4110 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Schoonhoven

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Schoonhoven Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Schoonhoven

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Schoonhoven en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Schoonhoven geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 & €2.500. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Schoonhoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schoonhoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Schoonhoven

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Schoonhoven en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Schoonhoven kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Krimpenerwaard zijn er ruim 23.944 woonhuizen. Het gaat om 19.265 (65,9%) koophuizen en 4.679 (34%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 127 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €273.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €386.435. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schoonhoven. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Schoonhoven?

Een woonobject in Krimpenerwaard verbruikt qua energie gem. zo’n 1230 kuub gas en 2930 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 kuub aardgas en 1960 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1940 kuub aardgas en 4110 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Schoonhoven passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Schoonhoven?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 56.319 mensen in 23.726 gezinnen. Het gaat om 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 families zonder kinderen en 8.570 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Schoonhoven?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Schoonhoven bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2870, 2871, 2872.

Plaats een reactie