Woning kopen Lekkerkerk

Snel een woning kopen in Lekkerkerk? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving zijn er voldoende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook ontdek je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 23.944 woningen (65,9% koophuis, 34% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €386.435. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Lekkerkerk, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €273.000, de gemiddelde woningprijs is €386.435.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsLekkerkerk
Postcode2941
Netnummer0180 (+31180)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Lekkerkerk mei 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met alle huizen die te koop staan in mei 2024. Kies op basis van woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamersen relevante factoren als verwarming & aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen die te koop staan in Nieuw-Lekkerland, Streefkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek of Nieuwerkerk aan den IJssel.

woning-te-koop-lekkerkerk

Een appartement kopen in Lekkerkerk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en doorgaans 1960 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Lekkerkerk

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 en 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1070 kuub gas + 2760 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Lekkerkerk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 & 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2900 kWh stroom + 1250 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lekkerkerk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 kWh stroom + 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4110 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Lekkerkerk

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lekkerkerk zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op koopsom, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Lekkerkerk

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Lekkerkerk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Lekkerkerk geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 & €3.200. In de volgende weergave verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Lekkerkerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lekkerkerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Lekkerkerk

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Lekkerkerk en omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Lekkerkerk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Krimpenerwaard zijn er ruim 23.944 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 19.265 (65,9%) koopwoningen en 4.679 (34%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 127 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €273.000 en de gem. marktprijs is €386.435. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Lekkerkerk. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Lekkerkerk?

Een huishouden in Krimpenerwaard verbruikt gemiddeld 1230 kuub aardgas en 2930 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (770 kuub gas en 1960 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4110 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Lekkerkerk passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Lekkerkerk?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 56.319 mensen in 23.726 gezinnen. Er wonen 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 gezinnen zonder kinderen en 8.570 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lekkerkerk?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Lekkerkerk plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2940, 2941.

Plaats een reactie